Evenementen

Het is niet alleen prachtig wonen in de Achterhoek, maar er is ook voldoende te doen en te beleven. Jong of oud? Er is altijd wel een interessant, spannend, leuk of sportief dagje uit te maken.

Wat is er vandaag te doen in Aalten – Bredevoort – Dinxperlo?

Wie blij wordt van verhalen, komt hier goed aan zijn trekken. Ben je benieuwd naar het smokkeldorp Dinxperlo, het vestingverleden van de Heerlijckheid Bredevoort of het onderduikbolwerk Aalten? Zet dan een stap in het verleden, met een bezoekje aan onze musea of een historische wandeltocht.

Kracht en pracht van het platteland. Naober vertelt je waar de mooiste plekjes zijn, laat je binnenkieken in huizen waar je anders alleen maar langs mag lopen. Naober informeert en inspireert. Maar bovenal brengt het verhalen van bijzondere mensen of mensen met een bijzonder verhaal.

Gelderland bruist dankzij de talloze evenementen die er jaarlijks worden georganiseerd. Je wordt gegarandeerd vermaakt met het brede aanbod aan grote én kleine evenementen, met voor iedereen wat leuks!

Zien & Doen, er is zoveel te beleven! In de Achterhoek hoef je je geen moment te vervelen. Of het nu mooi of slecht weer is, je vermaakt je altijd. Heb je nog tijd over, bezoek dan een leuke attractie of een van de bruisende evenementen die het hele jaar door worden georganiseerd. Moeilijk kiezen? Dan kom je toch gewoon nog eens terug of blijf je wat langer!

Evenementenagenda Achterhoek. De leukste evenementen in de stoere Achterhoek vind je hier. De evenementen agenda staat boordevol met leuke evenementen, activiteiten en uittips. Maak er een leuk dagje uit van!

In je zoektocht naar een kindvriendelijk uitje in Twente? Bij Go-Kids Twente & Achterhoek vind je alles lekker op een rijtje van wat er in Enschede, Hengelo, Almelo, Oldenzaal Winterswijk, Borculo, Aalten en Eibergen voor kinderen te vinden is.

Wat is er te doen in Nederland? Op DagjeWeg.NL vind je leuke buitenactiviteiten, maar ook ideeën over wat je kunt doen bij slecht weer. Ook is er buiten voor volwassenen veel te doen. De redactie van DagjeWeg.NL brengt elke dag weer nieuwe leuke dingen om vandaag nog naar uit te gaan of morgen te doen.

Elke laatste zondag van de maand is het koopzondag in Winterswijk. Daarnaast vinden er regelmatig extra activiteiten plaats, zoals een kinderbraderie, restantenmarkt en modeshows.

Breng een bezoek aan de leukste musea in de Achterhoek!
Een museumbezoek inspireert jong en oud. Geniet van prachtige kunstwerken, luister naar boeiende verhalen en leer meer over de cultuur en de geschiedenis van de regio. In de Achterhoek vind je heel veel musea: musea vol spannende cultuurhistorie, grootse kunstmusea en intieme galeries, maar ook musea voor het het hele gezin. Kom een dagje cultuursnuiven en proef de Achterhoekse sfeer!

Eén van de meest idyllische plekjes van de Achterhoek! De plek waar je heerlijk kunt uitrusten na een lange boswandeling of fietstocht, kunt genieten van een heerlijke kop koffie met gebak of lunch op het zonneterras of in de eeuwenoude watermolen!

Grand Café Markt 5 is geïnspireerd op de levendige stad New York “The City That Never Sleeps.’ Een groter voorbeeld van een bruisende omgeving kunnen wij niet bedenken. In deze ‘melting pot’ aan culturen en culinaire invloeden, vinden we allerlei trends op het gebied van lekker en gezond eten & drinken.