Wandelroutes

Winterswijk is een uitermate mooie omgeving om te wandelen.

Een van de favoriete wandelingen in de omgeving van Winterswijk is de boswandeling.
De omgeving Winterswijk is een afwisseling van bos en agrarisch gebied, met boerderijen en landerijen en beschikt over meer dan 240 km wandelpaden.

U zult verrast worden door één van de mooiste wandelgebieden van Nederland waarin bospaden worden afgewisseld met zandwegen en verharde wegen.

Een boswandeling leidt u langs eeuwenoude loofbomen, natuurlijke beken, Saksische boerderijen en veengebied. In Winterswijk zijn alle seizoenen de moeite waard voor een boswandeling; denk ook eens aan een boswandeling in de herfst en winter.

In de omgeving Winterswijk zijn vele wandelroutes te volgen. Zo is er een route te volgen nabij de bekende steengroeve, waar kalksteen wordt gewonnen.

Op de eerste zaterdagen van de zomermaanden is het mogelijk om zelf ook te graven. Ten zuiden van Winterswijk ligt het natuurreservaat de Bekendelle.

De uitgestrekte bossen van de Bekendelle bieden de gelegenheid voor een fraaie boswandeling. U kunt een wandelroute volgen maar ook door uw eigen weg te volgen beleeft u een prachtige boswandeling. Ook het Buskersbos biedt een geweldige omgeving voor een ontspannende boswandeling.